Ons verhaal

Alles wat we bij Treelight doen, doen we uit liefde voor openbaar vervoer, technologie en duurzaamheid.

Dé HASTUS-expert in Europa

Treelight ontstond toen Dave Van Meerbeeck na een jarenlange carrière bij De Lijn toe was aan een nieuwe uitdaging. Hij was achtereenvolgens buschauffeur, dispatcher en hoofd van de regio- en personeelsplanning, en merkte hoe belangrijk technologie is om vervoer zowel voor als achter de schermen efficiënter te kunnen maken.

Met Treelight focussen Dave en zijn collega’s volledig op HASTUS. In Europa zijn ze dé expertise- en implementatiepartner van de software waar de wereld van het openbaar vervoer op draait.

We ontzorgen bedrijven niet alleen, maar nemen ook actief deel aan alles wat er in de sector gebeurt. Zo zijn we lid van het UITP (International Association of Public Transport), waar we onze kennis delen en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van openbaar vervoer. Daarnaast zijn we een vaste waarde op de User Group van GIRO, waar we kennis uitwisselen met andere HASTUS-experten.

Dave Van Meerbeeck, de oprichter van Treelight.
100% duurzaam

Wij volgen een proper parcours

We geloven in een wereld waarin duurzaamheid centraal staat, en dragen daar actief een steentje aan bij.

  • Om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer.
  • Wanneer we naar GIRO in Canada trekken, compenseren we onze CO2-uitstoot. Dat doen we door in partnership met Go Forest bomen in Wallonië en in Peru te planten.
  • Als digitale speler is het vanzelfsprekend dat Treelight volledig papierloos werkt.
  • Ons serverpark voeden we op basis van zonnepanelen en groene stroom.